روش‌های مختلف تبلیغات

در این مطلب چند مورد از روش های تبلیغات را شرح می‌دهیم. شما می‌توانید با توجه به صلاح دید مجموعه خودتان و سیاست‌های داخلی مجموعه، روش مناسب خود را انتخاب نمایید.

تبلیغات چاپی

تبلیغات چاپی در گذشته یکی از پرکاربردترین شکل تبلیغات بوده و در انواع گوناگونی مانند روزنامه‌ها، مجلات، آگهی‌های تبلیغاتی، بروشورها و کاغذهای کوچک وجود داشتند. امروزه نیز گاهی از این روش ها استفاده می شود. در مواقعی که دسترسی به امکانات دیجیتالی وجود ندارد می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش‌های امروزی باشد. همچنین این شکل از انواع تبلیغ به عنوان منبع مهم درآمد برای ناشران روزنامه‌ها و مجله‌ها نیز به شمار می‌رود. انواع تبلیغات چاپی که در این مطلب نام بردیم عبارتند از :    

  •   مجلات: این روش تبلیغات نرخ تبدیل (تبدیل مخاطبین به مشتریان وفادار) بالایی دارد و برای ارائه تبلیغات به گروه خاصی از مخاطبین در زمینه‌ای خاص، مناسب هستند. با این حال، تبلیغات در مجلات بسته به کیفیت مجله مربوطه و حیطه فعالیت آن می‌تواند هزینه زیادی داشته باشد.
  • روزنامه‌ها: معمول ترین نوع تبلیغات چاپی روزنامه‌ها هستند. در اصل، روزنامه‌ از مخاطب بالایی برخوردار است و به نوعی تبلیغات کارآمد به شمار می رود.
  • بروشور: این ابزار معمولاً با هدف فراهم ساختن شناخت کامل تر درباره محصول یا سرویسی است که تبلیغ می شود. پیشنهاد می شود که به جای بروشورهای چاپی که معمولا پاره یا گم می شوند و محدودیت هایی نیز دارند از بروشور آنلاین استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد بروشور آنلاین کلیک کنید.
  • کاغذهای کوچک : این روش تبلیغاتی به شکل برگه‌های کوچک هستند که در مکان‌های خاص به دست مردم داده می‌شوند. در اصل، این روش، امکان رسیدن پیغام کسب‌وکار مربوطه به دست مخاطبین را بالا برده و بیشتر برای بازاریابی کسب‌وکارهای محلی مناسب هستند زیرا توزیع آن ها مانند بروشورها کار سختی است.
  • تبلیغات خبرنامه: خبرنامه‌ها به مجله‌هایی می گوییم که از طریق پست یا ایمیل به علاقمندان ارسال می‌شوند. بازاریابی با روش خبرنامه، به دلیل هزینه کم و دسترسی کارآمد، راهی مناسب برای جذب گروه مخاطبین هدف می باشد.

تبلیغات محیطی

یکی از به صرفه ترین روش‌ها و بهترین استراتژی‌های تبلیغاتی برای بازاریابی کسب‌وکار مربوطه هستند. در حقیقت، این روش از انواع تبلیغ ، البته در صورت استفاده درست، خلاقیت زیاد و گزینش مکان مناسب، می‌تواند تاثیرزیادی در جذب مخاطب داشته باشد. در واقع، تبلیغات محیطی شامل نصب تبلیغی ثابت در مکان‌هایی است که به صورت مداوم در معرض دید مخاطب بوده و احتمال جذب گروه مشتریان هدف بالایی دارند. دسته‌بندی‌های رایج برای تبلیغات محیطی شامل موارد زیر می باشند :

  • وسایل حمل و نقل: در این روش پوسترهای تبلیغاتی روی وسایل نقلیه عمومی مثل تاکسی، اتوبوس و دوچرخه به روش های خلاقانه‌ای نصب می‌شوند.
  • پایانه‌های نمایشگر الکتریکی: در این مورد نیز می‌توان با کاهش هزینه مربوط به چاپ تبلیغات بنری و بیلبوردها، اقدام به نمایش پیام تبلیغاتی کسب‌ وکار مربوطه به گروه مخاطبین هدف کرد.
  • تبلیغات اسپانسری: تبلیغات اسپانسری به روشی اشاره دارد که در آن شرکت مورد نظر در ازای پرداخت هزینه‌های یک برنامه اقدام به تبلیغ محصول، سرویس و برند خود می‌کند. علاوه بر این، نکته مهم در ارتباط با تبلیغات اسپانسری این است که روش تبلیغ مذکور هم در تبلیغات اینترنتی مشاهده می‌شود و هم در گروه تبلیغات محیطی جای دارد.
  • روش بازاریابی چریکی : تبلیغات چریکی یکی از روش‌های کم‌هزینه بازاریابی است که در آن بازاریابان با استفاده از تکنیک‌های خلاقانه، در عین حال غیرمتعارف و همچنین بدون نیاز به بودجه‌های هنگفت، به هدف مورد نظر خود دست پیدا می‌کنند. انواع تبلیغ چریکی را می‌توان به دو دسته بازاریابی ویروسی و بازاریابی دهان به دهان تقسیم کرد.
  • بازاریابی ویروسی : یک روش کارآمد برای بازاریابی بوده که در آن، مخاطبین به انتقال پیام مارکتینگ کسب ‌وکار مورد نظر تشویق می‌شوند.
  • بازاریابی با روش دهان به دهان: در این روش افراد با دیدن بیلبوردهای تبلیغاتی جذاب و خنده ‌دار آن را برای شخصی دیگر بازگو می‌کنند. در نتیجه کنجکاوی مخاطب و سرچ و نمایش برند مورد نظر، باعث می‌شود تا به طور ناخودآگاه محصول مربوطه تبلیغ شود.
  • بیلبوردها و بنرها: این راه تبلیغاتی معمولاً برای جذب مخاطبین هدف و بالابردن میزان فروش در مکان‌های شلوغ و در سطح شهر نصب می‌شوند که تأثیرگذاری بالایی روی مخاطبین داشته و احتمال جذب مخاطب را افزایش می دهد.

مواردی دیگر از تبلیغات محیطی مواردی مانند تبلیغات پل‌های هوایی، عابر پیاده، دیوارنویسی، دستگیره‌های تبلیغاتی، استندهای تبلیغاتی، لمپوست بنرها (سازه ساختن برای تبلیغ)، استیکرهای 3بعدی تبلیغات، استرابوردهای تبلیغاتی، تلویزیون‌های تبلیغاتی شهری، و سایر ابزارهای خلاقانه و غیرمعمول اشاره کرد.

تبلیغات دیجیتالی

در جهان امروز تبلیغات دیجیتال یکی از معمول ترین روش‌های تبلیغاتی به شمار می‌روند. به عبارتی، امکان برقراری ارتباط با مشتریان با تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و بقیه ابزارهای دیجیتال مورد استفاده آنان به راحتی فراهم شده است. به همین دلیل، یک کمپین مناسب دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکار مورد نظر می‌تواند از جانب تعداد نامحدودی از کاربران مورد توجه قرار گرفته و از سمت دیگر محدودیت‌های فیزیکی، مکانی و زمانی ندارد. همچنین این روش به خوبی می‌تواند گروه مخاطبین هدف را جذب کرده و به روش کارآمدی، پیام مارکتینگ مورد نظر را به آنان منتقل کند.

  • ویدئویی: این نوع از تبلیغات در فضای آنلاین، از نظر دیداری و شنیداری جذابیت بیشتری برای مخاطبین دارند؛ چراکه ویدیو از گزینه های شنیداری و دیداری زیادی برخوردار است و نسبت به متن اطلاعات زیادی را در مدت‌زمان کوتاه تری انتقال می دهد.
  • ایمیل: در روش ایمیل مارکتینگ یا تبلیغات ایمیلی، محصول کسب‌وکار مورد نظر یا بقیه مطالب مرتبط با آن، از راه ایمیل با کاربران هدف به اشتراک گذاشته می‌شود. به علاوه، این کار به دو روش انجام می‌شود؛ 
    1. روش اول بدین صورت است که ایمیل‌ها از طریق پایگاه داده کسب‌وکار به اشخاص ارسال می‌شوند.
    2. روش دوم هم به این شکل است که پیام‌های تبلیغاتی به کاربرانی ارسال می‌شوند که در خبرنامه وب‌سایت کسب‌وکار مورد نظر عضو شده‌اند.
  • اینترنتی: تبلیغات اینترنتی روش‌های گوناگونی داشته و با انتقال پیام مارکتینگ کسب‌وکار مورد نظر از روش  اینترنت منجر به جذب مخاطب می‌شوند. به طور کل، انواع تبلیغ اینترنتی در چند دسته‌بندی معمول، در کانال‌ها و رسانه‌های مختلف اجرا می‌شوند. در ادامه با هر یک از آن‌ها آشنا می‌شویم:
  • بنری: بنرهای تبلیغاتی به طور معمول برای انتقال پیام مارکتینگ کسب‌وکار در سایت‌های پربیننده و در حاشیه‌های اطراف آن مورد استفاده قرار می‌گیرند که با طراحی‌های جذاب توجه کاربر را به خود جلب می‌کنند. به عبارتی، در روش تبلیغات بنری تصویر یا مطلبی از کسب‌وکار مورد نظر برای یک زمان محدود در سایتی درج شده و هزینه آن هم بر اساس تعرفه‌های سایت مبدأ مشخص می‌شود.
  • متنی: این نوع تبلیغ متشکل از کلماتی است که به شکل هایپرلینک به وب‌سایت شرکت تبلیغ‌کننده وصل می‌شوند و با کلیک روی آن‌ها کاربر به وب‌سایت مورد نظر هدایت می‌شود. این روش هزینه نسبتاً پایینی داشته و امکان جذب سریع و آسان مخاطب را فراهم می کند. همچنین تبلیغات متنی بسیار منعطف هستند و نمایش آن‌ها در بسترهای گوناگون بدون احتیاج به تغییر ممکن است. با این وجود، تبلیغات متنی نسبت به تبلیغات تصویری جذابیت و تأثیرگذاری کمتری دارند. به عنوان یک نمونه از تبلیغات متنی معمول می‌توان به تبلیغ در موتورهای جستجو اشاره کرد:
  • تبلیغ در موتورهای جستجو: در این روش تبلیغ مورد نظر در موتورهای جستجو مثل گوگل، یاهو، بینگ و سایر موتورها بر اساس کلمات کلیدی نمایش داده می‌شود. به بیان دیگر، زمانی که کاربر عبارت خاصی را جستجو می‌کند، لینک‌های تبلیغاتی در بالا، پایین یا کنار لیست نتایج جستجو دیده می‌شوند. از سوی دیگر، تبلیغ در موتورهای جستجو به سفارش‌دهندگان تبلیغ این امکان را می‌دهد تا محصولات یا خدمات خود را در معرض دید کاربرانی بگذارند که در موتورهای جستجو به دنبال آن می‌گردند. یک مورد از این تبلیغات، تبلیغ با استفاده از سرویس گوگل ادوردز است.
  • شبکه‌های اجتماعی: تبلیغات از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز به 2روش انجام می‌شوند. در روش 1 کسب‌وکار مورد نظر یک پیج تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و … می سازد و پیام مارکتینگ خود را از این روش به گوش مخاطبین هدف می‌رساند. در روش 2 اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی به وسیله افراد موثر انجام می شود که در سال‌های اخیر و در شبکه‌های اجتماعی شدیدا رایج شده  ‌‌است. در این روش کسب‌وکارهای گوناگون به کمک افراد محبوب و مورد اعتماد مردم مثل هنرمندان، ورزشکاران، چهره‌های مشهور و … پیام تبلیغاتی خود را به مخاطبین منتقل می‌کنند.
  • همکاری مشارکتی: بازاریابی از طریق همکاری مشارکتی نوع دیگری از تبلیغات اینترنتی است که در آن برای انتقال پیام تبلیغاتی از مشارکت دیگران کمک گرفته می‌شود. در اصل ، این نوع از بازاریابی معمولاً بدین شکل انجام می‌شود که ابتدا شخص علاقمند به همکاری در سیستم بازاریابی مشارکتی ثبت‌نام می‌کند. بعد از آن لینکی اختصاصی دریافت می‌کند که با استفاده‌ی کاربران از آن و جذب ترافیک به وب‌سایت مقصد، مبلغ معینی نصیب او می‌شود. اضافه بر این، درآمد شخص مشارکت‌کننده هم معمولاً بر مبنای انجام یک عمل معین و سودآور مثل خرید یا پر کردن فرمی از سمت کاربر حساب می‌شود.
  • رپورتاژ خبری: رپورتاژ خبری روشی غیرمستقیم برای تبلیغات به کمک یک گزارش یا مقاله آموزشی است. در این روش با لحنی بی‌طرفانه درباره مزایای محصول یا سرویس کسب‌وکار مورد نظر صحبت شده، مخاطب متوجه تبلیغاتی بودن آن نمی‌شود و از این راه اعتماد او هم جلب می‌گردد. بنابراین، با منتشر کردن یک رپورتاژ خبری خوب در سایت‌های معتبر، نه فقط آگاهی کاربران نسبت به کسب‌وکارتان افزایش پیدا می کند، بلکه بک لینک‌هایی دریافت می‌کنید که در بالا بردن رتبه گوگل و بهبود سئوی سایتتان تأثیر زیادی خواهد داشت.
  • تبلیغات همسان: تبلیغات همسان یا Native Ads نوعی از تبلیغات بنری است که مشابه محتوا یا سایر مطالب میزبان است. در واقع، در این روش سایت میزبان تبلیغ مورد نظر را در کنار سایرمطالب سایتش و یکپارچه با قالب خود قرار می‌دهد و این امر باعث می‌شود تا کاربر اعتماد بیشتری به مطالب تبلیغ بکند و از کنار آن ساده نگذرد. در نتیجه، کاربر با کلیک بر روی تبلیغ، مستقیم به صفحه اصلی سایت مقصد یا بقیه لینک‌های مورد نظر هدایت می‌شود.
  • تبلیغات اپلیکیشن: در این روش، گروه مارکتینگ کسب‌وکار مورد نظر از یک اپلیکیشن خاص می‌خواهند تا در برنامه خود پیام تبلیغاتی آن‌ها را نمایش دهد. حال بسته به نوع تبلیغات کسب‌وکار مورد نظر، هزینه آن بر اساس کلیک یا بر اساس درج هر مورد تبلیغاتی محاسبه می‌شود.
  • اسپانسری: همان‌طور که اشاره شد، تبلیغات اسپانسری در مقابل پرداخت هزینه‌های یک برنامه به وسیله شرکت دیگر انجام می‌شود. به علاوه، این روش هم به صورت اینترنتی و هم به صورت محیطی انجام می‌شود. در حقیقت، در عصر حاضر بیشتر ویدئوهای فضای مجازی با این روش تولید می‌شوند ولی به‌ هر حال فعالیت اسپانسرها در برنامه‌های تلویزیونی و رویدادهای گوناگون هم قابل مشاهده هستند.
  • نوتیفیکیشن: روش تبلیغات با استفاده از نوتیفیکیشن در دنیای وب خیلی رایج است و تحت عنوان پوش نوتیفیکیشن هم شناخته می‌شود. برای نمونه، تصورکنید که وارد یک سایت یا فروشگاه اینترنتی شدید و از مطالب آن استفاده کردید و در موقع خروج در بخش بالای صفحه پیامی برای شما نمایان می‌شود، مبنی بر اینکه آیا تمایل به اطلاع از مطالب یا محصولات جدید این وب‌سایت دارید؟ در چنین شرایطی، اگر به سؤال مذکور جواب مثبت دهید، از این به بعد روی سیستم شما نوتیفیکیشن محصولات یا مطالب جدید ظاهرمیشود.
  • پادکست: در این روش محتوای تبلیغاتی در قالب صدایی به شکل پادکست در پلتفرم مورد نظر انتشار پیدا کرده و به ازای هر مورد تبلیغاتی یا هدایت کاربر به سایت مورد نظر هم مبلغی به مسئولین و صاحبان پلتفرم مبدأ داده  می‌شود.
  • جا دادن محصول: این روش از انواع تبلیغ به شکلی انجام می‌شود که در آن هیچ گونه اشاره مستقیمی به محصول یا سرویس مورد تبلیغ نمی‌شود. در حقیقت، در این روش محصول یا سرویس مورد نظر به صورت غیرمستقیم در متن، محتوا یا در بین ویدئویی قرار داده می‌شود که در دیدرس کاربران است. به عنوان نمونه، نمایش محصول در حین پخش فیلم یکی از راه های تبلیغ به صورت جا دادن محصول در آن است.
  • موبایلی: در تبلیغات یا بازاریابی موبایلی، تبلیغ محصولات یا خدمات کسب‌وکار مورد نظر در دستگاه‌های گوناگون قابل حمل یا همراه مثل موبایل و تبلت انجام می‌شوند. به طور معمول، تبلیغات موبایلی به 2 روش تبلیغ از راه پیام‌های متنی یا تبلیغات درون برنامه‌ای اپ‌های موبایل انجام می‌شوند. مزیت آشکار تبلیغات موبایلی برای کسب‌وکارها، استفاده مداوم کاربران از دستگاه‌های موبایل یا تبلت می باشد. درنتیجه تبلیغات موبایلی را می‌توان به عنوان یک روش مقرون به صرفه برای ارسال تبلیغات فوری و هدفمندی در نظر گرفت که در اسرع وقت به دست مخاطبین هدف می‌رسند. به اضافه، فناوری‌های تازه مثل تبلیغات موقعیت محور نیز امکان ارسال پیام‌هایی متناسب با مکان حضور مخاطبین را فراهم می کنند.

روش تبلیغات وسیع

تبلیغات وسیع از طریق کانال‌هایی مثل تلویزیون، رادیو و … انجام می‌شود و روشی تاثیرگذار برای تبلیغ است؛ چرا که امکان انتقال پیام‌های تبلیغاتی را از روش کلیپ‌های صوتی، تصویری یا حتی تصاویر ثابت برای کسب‌وکار مورد نظر فراهم می‌کند. با این وجود، این روش تبلیغاتی هزینه‌های بالایی داشته و در سال‌های اخیر با آمدن تبلیغات در دنیای دیجیتال تا حدودی ضعیف شده است. همان‌طور که بیان شد، رایج‌ترین راه تبلیغات گسترده استفاده از تلویزیون و رادیو می باشد:

  • رادیو: با گزینش کانال رادیویی مناسب برای تبلیغات، می‌توان مخاطبین خود را بسته به هدف کسب‌وکار مورد نظر جذب کرد.
  • تلویزیون: این روش در به وجود آوردن آگاهی از برند و تصویر برندی قدرتمند کارایی زیادی دارد. همچنین در مواردی که کاربر قادر به خواندن تبلیغات مورد نظر نیست، می‌توان آن را در قالب متنی در صفحه تلویزیون نمایش داد.

تبلیغات تجاری

در این روش تبلیغات با هدف معرفی تجارت و کسب‌وکار مورد نظر به مشتریان هدف انجام می‌شوند. علاوه بر این، مهم‌ترین موضوع در این روش آشنایی صاحبان کسب‌وکار با روش‌های تبلیغ است. به عبارتی، شما به عنوان مدیر یک کسب‌وکار برای ارائه هر چه بهتر محصول یا سرویس خود باید بدانید که برای نمونه چه متنی برای تبلیغ کسب‌وکارتان مناسب است؛ به شکلی که مخاطب به آسانی با محصولتان آشنا شده و با آن‌ها ارتباط برقرار کند. به طور کلی، تبلیغات تجاری به 2 روش انجام می‌شوند که عبارتند از:

  • مستقیم یا صریح: در این نوع تبلیغ، آگهی‌دهنده پیام تبلیغاتی خود را به صورت مستقیم و صریح به اطلاع مخاطبان رسانده و مشتریان از تبلیغ بودن آن اطلاع کامل می‌یابند. برای نمونه، می‌توان آگهی‌های تجاری در رادیو و تلویزیون را مثال زد.
  • غیرمستقیم یا ضمنی: در این روش از تبلیغات آگهی‌دهنده می‌کوشد تا پیام خود را ضمن یک فرصت یا فعالیت‌ غیر تبلیغاتی به اطلاع مخاطبان برساند، به شکلی که همه یا اغلب مخاطبان متوجه تبلیغاتی بودن پیام نشوند. علاوه بر این خصوصیت تبلیغ ضمنی این است که لزوماً اشکال و قانون‌مندی‌های معین تبلیغ در آن به کار برده نمی‌شود؛ بلکه از فرصت‌های پیش‌ آمده به‌صورت زیرکانه و در راستای هدف تبلیغاتی مورد نظر استفاده می‌شود. به ‌طور نمونه، در یک فیلم سینمایی یک محصول از برندی خاص و در چند صحنه نمایش داده می‌شود.

روش ادغام برند و محصول

در این روش از انواع تبلیغ، برند کسب‌وکار مورد نظر با محتوای قسمت سرگرمی یا سایر قسمت هایی ادغام می‌شود که مورد استقبال کاربران هستند. در حقیقت، با استفاده از این روش، برند، محصول یا سرویس مورد نظر به همراه بخش‌هایی که مخاطبین زیادی دارند، در معرض دید کاربر قرار گرفته و به آن‌ها ارائه می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، تبلیغ از طریق ادغام برند و محصول نوعی داستان‌پردازی معتبر است که با توجه به ترندهای روز، احتیاجات و خواسته‌های مصرف‌کنندگان و برند هر کسب‌وکار توسعه داده می‌شود.

تبلیغات فردی

تبلیغات شخصی راهی است که در آن اشخاص روی خودشان سرمایه‌گذاری می‌کنند. به بیان دیگر، در این روش افراد برند خودشان را تبلیغ می‌کنند. همچنین تبلیغات در این روش یا به وسیله خود فرد انجام می‌شود یا تیمی از افراد کاردان، با هدف معرفی فرد مورد نظر اقدام به تبلیغ برند شخصی او می‌کنند. به علاوه، این روش در صورت استفاده صحیح می‌تواند تأثیراتی به مراتب بیشتر از تبلیغات در فضای مجازی داشته باشد. از طرف دیگر، بیلبوردهایی که در خیابان‌ها زده می‌شوند، به دلیل رفت‌وآمد زیاد برای تبلیغ برند شخصی خیلی موثر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

محتوا
نقشه کدپستی شیراز

هر کسب‌وکاری برای برندسازی، بازاریابی و رقابت در بازار نیاز به تبلیغات دارد. بخش مهمی هم از این جریان تبلیغاتی شامل جذب مشتری بر اساس

ادامه
نقشه کدپستی کاشان

پنل اس ام اس برای کاشان ابزاری برای تبلیغات پیامکی هدفمند، موثر و زودبازده در این شهر و محله‌های مختلف آن است که در این مقاله

ادامه